kolmapäev, 13. november 2013

Idee

Täna alustame oma tööga. On inimeseõpetuse tund. Me kirjutame vähe pikemalt mida me tegema hakkame, kirjeldame väga detailselt.

Kogu teema jagame neljaks: 

I.  Slaidide koostamine.
 Slaidide teeme umbes 30. Esimeses osas räägime, kuidas prügi sorteerida. Teises osas räägime miks on seda vajaja mis võib juhtuda kui ei sorteeri prügi.

II. Ristsõnade tegemine
Teeme ristsõnad et, nagu kui on antud prügi siis kuhu ma selle peaksin asetama , millisesse prügikasti.

III. Viktoriin
Teeme viktoriini slaidide põhjal.

IV. Smart tahvliga prügisorteerimismäng

Teeme prügist pilte ja siis smart tahvlil  peab lohistama pilte õigesse prügikasti.

kolmapäev, 6. november 2013

Liikmetest

Digiloovtöö liikmete kooseisus oleme kahekesi : Ly-Marleen Tamme ja Aige Last. Me õpime Roosna-Alliku Põhikoolis 8. klassis. Oleme mõlemad 14. aastased ja me tegeleme palju sarnaste projektidega. Me ei ole varem sellist asja läbi blogi pidamise teinud. See tundub päris huvitav. Üritame siduda nii informaatikas valitud teema ja inimese õpetuse teema. 

Aige: Mulle meeldib väga projekte teha ja muude sarnaste asjadega tegeleda. Vabalajal tegelen ma peaaegu  kõigega, ma ei ole eriti püsiv erinevatelt aladel. Olen kodutütar. Olen üpris pisekest kasvu, kuid see on isegi mõnikord kasulik. Parim aine koolis, mis mulle meeldib on matemaatika, enne oli ka informaatika, aga seda enam meil õppekavas pole. Kehvimait ainet polegi.Osalen ka Roosna-Alliku Põhikooli õpilasesinduse asepresident. Olen samuti osalenud Järvamaa informaatika olümpiaadil ja matemaatika olümpiaadil, kus olen saavutanud erinevaid kohti.

 Ly-Marleen: Mulle meeldivad informaatikaga ja digitaalsete asjadega tegelemine. Vabalajal tegelen rahvatantsu ja saalihokiga. Olen kodutütar ja Eesti 4H  Roosna-Alliku klubi  '' 10 Rubla'' liige. Olen osalenud ka Järvamaa informaatikaolümpiaadil kus olen saavutanud erinevaid kohti. Lisaks sellele meeldib mulle ka ajalugu. Ma olen Roosna-Alliku Põhikooli õpilasesinduse president. Osalen ka aktiivselt Roosna-Alliku valla noorsootöös. Välimuselt olen 168 cm pikk, keskmise kehaehitusega, blond.


Digiloovtöö teemaks võtsime keskonnareostuse. Teema mõtteks oli õpetada prügisorteerimist, samas tuua teistele ka näiteks inimeste poolt tehtud loodusereostusi ning kuidas paljud inimesed tegelikult ei oskagi prügi sorteerida ja neid isegi ei huvita see, et peaks kuidagi seda sorteerima. Töö kavatseme teha mitmes osas. Esimene osa oleks slaidiesitlus prügi sorteerimisest , et kuidas seda teha ning miks seda vaja on. Lisaksime sellele slaidiesitlusele ka mõned näited sellest, et kuidas inimesed ei sorteeri prügi ja mis see kaasa toob. Teiseks osaks teeksime me mõned e-töölehti ning mõned kergemad ristsõnad, mida saaksid lahendada just väiksemad, et mõistaksid miks on vaja pürgisorteerida ning mis kaasneb sellega, kui sa ei sorteeri prügi.